06.05.2020

Nieuwe Claas Disco 9200 afgeleverd

Nieuwe Claas Disco 9200 afgeleverd

Met de CLAAS DISCO AUTOSWATHER leveren wij een professionele maaicombinatie voor loonbedrijven en grote landbouwbedrijven. Deze maaier werd speciaal ontwikkeld voor de grasoogst en de oogst van biomassa. Meer capaciteit voor de hakselketen. De combinatie van 9,10 m werkbreedte met individueel inklapbare transportbanden geeft het meer flexibiliteit tijdens de oogst. Naast het afleggen van een enkel gemaaid zwad heeft de klant door het uitklappen van de transportband de mogelijkheid tijdens een heen- en terugrit 18 m werkbreedte op 12 m samen te leggen. Om te zorgen, dat het oogstgoed zonder verlies naar de transportbanden gaat, is de maaier met een gesloten kneuzerbak uitgerust. Het oogstgoed wordt door de kneuzertanden gegrepen en zonder verlies op het zwad afgelegd. Zodra de maai-units op de kopakker worden opgeheven, versnellen de transportbanden automatisch naar het maximale toerental. Daardoor wordt het zwad smaller in plaats van breder en wordt door de navolgende pick-up zonder verlies opgenomen.

Terug